Nyopgravede kartofler, findes der noget mere dansk?

Hver eneste dag sommeren igennem er der nyopgravede kartofler at hente hos Ryttergaarden Kartofler.



Vi har flere forskellige kartoffel sorter.

Solist er en meget tidlig sort med rundovale ensartede knolde og lysegul kødfarve.

Sieglinde er en middeltidlig sort. Den er velsmagende og meget velegnet som salatkartoffel. Sieglinde er fast og gulkødet.

Folva er en nyere dansk sort. Folvas skind er flot og lys, den kogte Folva præsenterer sig smukt gul på tallerkenen. Der er en anelse "bid" i Folva uden at den er hård i konsistensen. Folva har en fin "kartoffelsmag" som klæder en ret, uden at overtage måltidets helhedsindtryk-

Asparges kartoflen er en ældgammel landsort, hvis oprindelse fortaber sig i historien. Asparges kartoflen på tallerkenen er næsten en ret i sig selv. Den dybgule farve bliver fulgt op af en kraftig, næsten nøddeagtigt smag, der opleves når man får denne fine, faste kartoffel i munden. Asparges koges med skrællen på, hvorefter den pilles før servering. Derved forbliver alle smagsnuancer i knolden. Kartoffelsalat lavet på Asparges kartofler er en oplevelse helt for sig selv.

Sava er en af Danmarks mest spiste kartoffel sorter. Den er kendetegnet ved sin flotte gule skind og "kød". En rund og blød smag, som passer til de fleste retter. Sava er meget kogefast og derfor velegnet som pillekartoffel. Den bevare sin smukke gule farve ved kogning.

Ditta er en lang oval, gul kartoffel. Den er særdeles kogefast, det er en kartoffel som er velegnet som pillekartoffel. Den har en glat og gul skræl. Ditta er en middeltidig kartoffel, den kan findes i butikkerne fra sen sommer til efterår. Kartoffelen kan fint spises med skræl på da dens skræl er meget tyndt. Ditta kan også nydes kold, eller i en salat.